Golfclubs die gebruik maken van E-Golf4U hebben nu de mogelijkheid om hun aanbod aan starttijden open te stellen voor de grote en snel groeiende community van Leadingcourses.com. Elke maand kunnen zo meer dan 400.000 golfers uit binnen- en buitenland bereikt worden.

Geweldig nieuws voor golfclubs die gebruik maken van E-Golf4U – een systeem wat voornamelijk in Nederland gebruikt wordt – en geweldig nieuws voor golfers. Zij kunnen straks namelijk heel eenvoudig zien waar ze nog kunnen spelen en tegen welke prijs. En alles direct veilig thuis afrekenen, waarna ze bij aankomst direct naar de 1e tee kunnen lopen.

Nieuw tijdperk in de Nederlandse golfindustrie

We zijn er erg trots op dat de eerste clubs die gebruik maken van E-Golf4U nu echt online te boeken zijn. Dit is een serieuze mijlpaal, want deze golf clubs zijn de eerste in de Nederlandse geschiedenis die echt online te boeken zijn, wat betekent dat deze clubs online en real-time gereserveerd én betaald kunnen worden. Golfers hoeven dus niet langs de receptie om te betalen en clubs worden minder geconfronteerd met ‘no-shows’.

In Nederland zijn golfclubs niet zo afhankelijk van golftoerisme als clubs in Zuid-Europa, zoals Spanje en Portugal. Het was dus een forse uitdaging om clubs te overtuigen om met Leadingcourses in zee te gaan, ondanks dat Leadingcourses behoorlijk wat bekendheid geniet in Nederland.

Jeroen Korving, COO van Leadingcourses en verantwoordelijk voor de groei van het aantal boekbare golfclubs op het platform: “Omdat Covid-19 er voor zorgt dat er beperkt gereisd mag worden, werden wij gedwongen om veel eerder dan verwacht onze aandacht te verleggen naar markten dichter bij huis. Veel golfclubs in Nederland staan wel greenfee spelers toe, maar hun voornaamste inkomsten komen van clubleden. Het is voor hen soms een uitdaging om de juiste balans tussen leden en greenfeespelers te vinden. Bovendien zijn ze niet gewend om een commissie te betalen voor greenfeespelers die via een partij als Leadingcourses binnenkomen, iets wat in Zuid-Europa wel erg gebruikelijk is. Omdat we met veel golfbanen goede en langdurige relaties hebben, konden we toch een aantal overtuigen om deze uitdaging met ons aan te gaan.”

Golfbaan Westwoud was de eerste Nederlandse club die bij Leadingcourses haar starttijden openstelde.

De eerste Nederlandse golf club die zich bij Leadingcourses aansloot was Golfbaan Westwoud (Westfriese). Andere early adaptors waren o.a. Golfpark De Haenen, Golfclub de Lage Mors en Golfclub Dirkshorn. En, er zijn al behoorlijk wat toezeggingen voor de komende maanden. Wij vinden het geweldig om te zien dat golfclubs nieuwe wegen durven te bewandelen en zich openstellen voor een platform zoals Leadingcourses.

Goed voorbereid op periode na Covid-19

We weten allemaal dat de golfbanen in Nederland – en in andere landen – op dit moment erg druk zijn. Covid-19 heeft de golfindustrie iets gebracht wat golffederaties en golfbanen tot op heden lastig zelf konden realiseren, namelijk nieuwe spelers interesseren voor de golfsport en degenen die waren gestopt te motiveren om terug te keren; daarnaast is de totale golfparticipatie ook nog eens toegenomen (lees: meer rondjes).

Omdat clubs het aantal greenfeespelers beperkt houdt of greenfee spelers uberhaupt niet toestaat te spelen (ten faveure van hun eigen leden), zijn er fors meer mensen lid geworden. Dit is begrijpelijk, maar de vraag is of deze nieuwe leden (aangetrokken door een winter- of eindejaarslidmaatschap) zullen blijven als covid-19 verdwijnt.

Wanneer een club zich aanmeldt bij Leadingcourses.com kunnen ze er zeker van zijn dat ze te allen tijde gebruik kunnen maken van onze aanzienlijke community van lokale en internationale golfers. Aanmelden kent ook geen nadelen, alleen voordelen. Juist nu is het verstandig om alvast vooruit te kijken en plannen te maken.

E-Golf4U belangrijk voor de Nederlandse markt

Het E-Golf4U verenigingspakket is ontstaan in 2004, uit de behoefte van Golf & Countryclub Crossmoor om de beschikking te hebben over een volledig digitaal en webbased oplossing voor het automatiseren van hun golfclub. Met de bestaande pakketten was dit niet mogelijk. Inmiddels is E-Golf4U uitgegroeid tot een volwassen software systeem dat kan worden ingezet op de gehele golfbaan, van de caddiemaster tot de wedstrijdleiders en van de horeca tot de golfprofessional.

Leadingcourses en E-Golf4U zijn al jaren partners. Golfers konden al hun starttijden ‘reserveren’ (zonder daadwerkelijk te betalen) bij E-Golf4U clubs. Aangezien Leadingcourses binnenkort een compleet nieuwe site lanceert en daarbij ook de complete architectuur heeft vernieuwd, was het noodzakelijk om de connectie opnieuw te bouwen inclusief alle slimmigheden die in de loop van tijd zijn toegevoegd, zoals de betaalmogelijkheid.

Nico Zwaneveld, oprichter van E-Golf4U: “E-Golf4U is erg blij met de connectie met het nieuwe Leadingcourses platform. Wij zijn altijd op zoek naar toegevoegde waarde voor onze golfbanen. Leadingcourses biedt die waarde ook echt, want ze hebben geweldige mogelijkheden om een golfbaan binnen en buiten Nederland te promoten. En dat met een veelgevraagde functionaliteit, namelijk het direct kunnen betalen bij het boeken van hun starttijden.”

Leadingcourses koploper in starttijdboekingen in Europa

Leadingcourses is koploper als het gaat om het geven van eerlijke gebruikersreviews en het faciliteren van real-time starttijden. Onze state-of-the-art boeking module haalt live de actuele beschikbaarheid van een golfbaan op en koppelt die aan de juiste – soms zelfs dynamische – tarieven (week/weekend, hoog/laag seizoen en speciale aanbiedingen). Momenteel heeft Leadingcourses connecties met veel aanbieders van starttijdsoftware in Europa, zoals Chronogolf, iMastergolf, Golfmanager, Albatros, Concept en Zest. De volgende op de lijst is Netgolf (Frankrijk) wat door meer dan 100 Franse golf clubs gebruikt wordt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here